Bundeling van 500 organisaties
wil tij keren.


Keer het Tij is een platform van ruim 500 maatschappelijke organisaties, dat is opgericht in 2002 tijdens de formatie van Balkenende-1. Het platform, dat een gezamenlijke achterban heeft van bijna een half miljoen leden, verzet zich tegen het harde rechtse klimaat in Nederland en in het bijzonder tegen het asociale kabinetsbeleid.

De grootste actie van het platform was op 2 oktober 2004 toen 50.000 mensen van de Dam naar de vakbondsactie op het Museumplein liepen als protest tegen het kabinet. In september 2003 had het platform, vlak na Prinsjesdag, ook al een grote demonstratie met 25.000 mensen georganiseerd op de Dam in Amsterdam.
 
In april 2004 demonstreerde het platform bovendien met ruim tienduizend mensen voor een generaal pardon voor de 26.000 vluchtelingen die al jaren in Nederland woonde. Dit generaal pardon is er ook gekomen. In 2006 organiseerde Keer het Tij samen met de FNV en de Woonbond een protest tegen de huurverhogingsplannen van minister Dekker. Deze plannen zijn door de politiek teruggedraaid.
Het platform is daarnaast internationaal actief in de andersglobaliseringsbeweging door deelname aan Europese protesten en was in 2004 initiatiefnemer van het eerste Nederlands Sociaal Forum. Daarnaast organiseerde het platform ook grote debatbijeenkomsten in De Rode Hoed, Paradiso en op de Universiteit van Amsterdam.
 
Lees meer over:
- De 500 organisaties die landelijk bij Keer het Tij zijn aangesloten.
- De 25 lokale platforms van Keer het Tij in Nederland.
- Korte geschiedenis over de oprichting van Keer het Tij.
- Overzicht van activiteiten van Keer het Tij tot nu toe.
- Wat schrijft de pers over platform Keer het Tij?