Persbureau IPS, 18 mei 2006
Nederlands Sociaal Forum; een andere wereld is mogelijk
Vrijhandel, bio-industrie en de migratiewetgeving zijn slechts enkele onderwerpen die aan de orde komen tijdens het tweede Nederlands Sociaal Forum (NSF) dat vrijdagavond begint in Nijmegen. Ruim tweehonderd maatschappelijke organisaties gaan de komende dagen met elkaar en het publiek in gesprek onder het motto 'Een andere wereld is mogelijk'. De bijeenkomst van linkse activisten is breder samengesteld dan de eerste editie in 2004 in Amsterdam, die ongeveer 4.000 bezoekers trok, zegt projectleider René Danen. "Er zijn meer organisaties vertegenwoordigd, van de kleinste actiegroep tot de grootste vakbond. We hebben nu dubbel zoveel workshops en seminars en we verwachten meer mensen dan in 2004."

Het NSF telt 150 workshops, 27 seminars en ruim 300 nationale en internationale sprekers. Onder hen de Indiase milieuactiviste Vandana Shiva, de Egyptische politiek econoom Samir Amin en Mustafa Barghouthi, de tegenkandidaat van Mahmoud Abbas bij de Palestijnse presidentsverkiezingen vorig jaar. Ook vertegenwoordigers van het 'establishment' onder de actiegroepen maken hun opwachting, zoals Sylvia Borren van Oxfam Novib en Agnes Jongerius van de vakcentrale FNV. De FNV speelt met twintig seminars een prominente rol op het forum. "Als je roept dat een andere wereld mogelijk is, dan brengt dat de verplichting met zich mee om je plannen verder uit te werken", zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius in de programmakrant. "Dat betekent dat je elkaar moet versterken, met respect voor alle verscheidenheid." Milieudefensie, ook sterk vertegenwoordigd op het NSF, zoekt om dezelfde reden dit jaar meer dan bij het vorige NSF, het gesprek met andere organisaties, zegt Anne van Schaik, campagneleider Globalisering en Milieu bij Milieudefensie. "Tijdens het eerste NSF bleven we meer bij onze eigen onderwerpen. Nu hebben we ervoor gekozen om ons samen met bijvoorbeeld de FNV en solidariteitsfonds XminY te bezinnen op de vraag hoe een duurzaam Europa er precies uit moet zien." Een van de vragen waar Milieudefensie samen met de FNV een antwoord op wil vinden, is wat 'Nederland distributieland' betekent voor het milieu. "Naar verwachting verdubbelt binnen twintig jaar de goederenstroom die via Nederland wordt doorgevoerd naar andere Europese landen. We willen graag weten wat de milieugevolgen daarvan zijn en hoe die zich verhouden tot de werkgelegenheid die het oplevert", aldus Van Schaik.

Projectleider Danen verwacht dat de brede vertegenwoordiging van organisaties op het NSF zal leiden tot een grotere slagkracht van de sociale beweging in Nederland. "De organisaties die hun opwachting maken, vertegenwoordigen samen miljoenen Nederlanders. Er zijn veel mensen die zich wel willen inzetten voor de multiculturele samenleving en het milieu, om maar eens twee dingen te noemen. Thema's die de laatste jaren in de verdrukking kwamen en die het NSF weer op de agenda wil zetten." Een belangrijk thema op het NSF is de vluchtelingenproblematiek, zegt hij. "Een aantal vluchtelingenorganisaties is bezig met een vervolg op de acties rond de 26.000 uitgeprocedeerde asielzoekers. Bij die plannen zijn ook vakbonden en jongerenorganisaties betrokken. Dat is precies de bedoeling van het NSF: organisaties bij elkaar brengen, zodat er meer bereikt kan worden."
Het Nederlands Sociaal Forum is een van de Sociale Fora die sinds 2001 in de hele wereld gehouden worden. In januari en maart van dit jaar namen een kleine honderdduizend mensen deel aan het driedelige Wereld Sociaal Forum (WSF) in Bamako (Mali), Caracas (Venezuela) en Karachi (Pakistan). Het platform Keer het Tij was in 2004 een van de initiatiefnemers van het eerste Nederlands Sociaal Forum (red. KHT).

Persbureau Novum, 10 april 2006
DEMONSTRATIE OP DE DAM TEGEN HUURBELEID
Huurders voerden zaterdag 8 april actie tegen het beleid van minister van Volkshuisvesting Sybilla Dekker (CDA). Op de Dam in Amsterdam werd gedemonstreerd. De voorzitters van de Woonbond, FNV Bondgenoten, de Landelijke Studentenvakbond en de Huurdersvereniging Amsterdam spraken de demonstranten toe. De Woonbond verzet zich tegen de plannen van Dekker om te bezuinigen en meer marktwerking in de huursector toe te laten. De bewindsvrouw wil in het komende jaar 1,1 miljard euro bezuinigen op de huurtoeslag. Bovendien wil zij de huren van vijf procent van de sociale huurwoningen vrij laten. Dat gebeurt bij nog eens twintig procent als er volgens Dekker voldoende nieuwe woningen zijn bijgebouwd. Naast de verschillende toespraken waren op de Dam optredens van onder anderen de dichter des vaderlands Driek van Wissen en cabaretier Vincent Bijlo. De Woonbond is volgens Van Veen nog niet uitgestreden. "Wij zijn al twee jaar aan het vechten voor de belangen van huurders, dat ene jaar kan er ook nog bij."

woonnieuws 31 januari 2006
Landelijke demonstratie op 8 april heeft breed draagvlak
De Nederlandse huurders gaan actievoeren tegen het huurbeleid van minister Dekker (VROM). Op 8 april demonstreren zij op de Dam in Amsterdam onder het motto ‘Houd huren betaalbaar’. Maandag 30 januari presenteerden zij hun plannen op het FNV hoofdkantoor in Amsterdam. Het actiecomité bestaat maar liefst uit 14 organisaties, waaronder de FNV, de Woonbond, Keer het Tij, de ouderenorganisaties, de cliëntenraden en een groep kritische directeuren van woningcorporaties.
Lees verder...


Persbureau Novum-nieuws - Trouw.nl, 24 sept 2005
Binnenhof omsingeld door duizenden mensen.
Novum - Platform Keer het Tij heeft zaterdag het Haagse Binnenhof met ongeveer 5500 demonstranten omsingeld. Behalve de omsingeling werden tijdens de demonstratie toespraken gehouden door politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. De demonstratie is zonder incidenten verlopen. De demonstranten vormden hand in hand een kring vormen rondom de Hofvijver en stonden daarbij met hun rug naar de regeringsgebouwen. “We staan met onze rug naar het kabinet, net zoals zij de rug naar de burgers heeft gekeerd. De beelden van sms-ende bewindslieden en een kokhalzende minister illustreerden dat afgelopen week nog eens”, zegt woordvoerder Frank van Schaik van platform Keer het Tij. Bij de demonstratie zijn 35 maatschappelijke organisaties betrokken, variërend van vakorganisaties tot politieke partijen en vluchtelingenorganisaties. De linkse oppositiepartijen SP, GroenLinks en PvdA zijn vertegenwoordigd bij de omsingeling. Kees Vendrik (GroenLinks), Diederik Samsom (PvdA) en Jan Marijnissen (SP) hebben de demonstranten toegesproken. Keer het Tij is een platform van ruim vijfhonderd maatschappelijke organisaties dat is opgericht tijdens de formatie van Balkenende-1. Het platform, dat een gezamenlijke achterban heeft van bijna een half miljoen leden, verzet zich tegen het volgens hen ‘huidige harde rechtse klimaat in Nederland en in het bijzonder tegen het asociale kabinetsbeleid’.
NOS-Teletekst - Nederland 1, 24 sept.2005
Hofvijverketen tegen kabinetsbeleid.
DEN HAAG Enkele duizenden mensen hebben in Den Haag met een omsingeling van de Hofvijver tegen het kabinetsbeleid gedemonstreerd. De betoging was door 'Keer het tij' georganiseerd. De betogers wilden ook een menselijk lint door het Binnenhof trekken, maar daar gaf de politie geen toestemming voor. 'Keer het tij' vindt dat het kabinet de sociale voorzieningen uitholt, en de kloof tussen arm en rijk en autochtoon en allochtoon vergroot. Toespraken waren er van Diederik Samson (PvdA), Kees Vendrik (GroenLinks) en Jan Marijnissen van de SP.
AD/Haagsche Courant, 23 september 2005
Tegengeluid op het Plein

Blikopnieuws.nl, 17 september 2005
24 September demonstratie tegen het huidige kabinet

De Twentsche Courant Tubantia van 15-09-2005
Extra bussen Keer het Tij naar Den Haag

BN/DeStem van 09-09-2005
‘Het kabinetsbeleid wordt me te veel’

Het Parool, 29 november 2004
'Andersglobalisten' bijeen in Beurs van Berlage
Strijden tegen neo-libarelisme
Verslag van het Nederlands Sociaal Forum van de onafhankelijke mediamakers Lisa Kwak en Boyd Noorda.
(Word document)

27 november 2004
NSF: Andersglobaliseringsforum in het teken van Nederlandse thema’s

Afsluiting zondag met demonstratie "Samen voor een Kleurrijk Nederland".

NSF organisatoren René Danen, Peter Daub en Quinta Ansem aan het woord

Persbureau Novum, 15 november 2004
Demonstratie tegen 'verharding klimaat'

08 november 2004
Sociaal Forum stimulans andersglobalisme

ANP-bericht 2 oktober 2004
200.000 demonstranten in Amsterdam

AT5, 2 oktober 2004
Ruim 200.000 betogers op de been

TV Noord-Holland 2 oktober 2004
50.000 mensen op Dam in Amsterdam

Persbureau Novum, 2 oktober 2004
Tienduizenden actievoerders op de Dam

Amsterdam, 2 oktober 2004
Keer het Tij: “Dit kabinet moet worden afgezet”
OP DIT MOMENT 50.000 DEMONSTRANTEN OP WEG NAAR MUSEUMPLEIN.
ANP, 29 september 2004
Zaterdag volle Dam verwacht

Het Parool, 18 juni 2004
Eén voor allen, allen tegen JP
Platform Keer het Tij geeft in Paradiso aanzet tot georganiseerde aanval op kabinet Balkenende

Utrechts Nieuwsblad, 17-05-2004
'Jarige' coalitie met e-mails bestookt

persbureau Novum, zondag 16 mei
Verjaardagscadeau voor regering: 2000 protestbrieven

Persbureau Belga (Belgie), 10 april 2004
Betoging in Amsterdam tegen uitwijzing 26.000 asielzoekers

Noord Hollands Dagblad, 13 april 2004
'Van harte pardon'

ANP, 10 april 2004
Demonstratie tegen asielbeleid rustig verlopen

Vandaar, blad van Kerk in Actie, april 2004
“De Dam stond helemaal vol”

ANP-bericht, 5 april 2004
Hoge opkomst verwacht bij protest tegen uitzetbeleid

Nieuwsbrief DeNieuwe Omroep Nútopia, 30-03-2004
Het platform Keer het Tij (die van de grote manifestatie tegen bezuinigingen op Prinsjesdag) meldt brede steun en grote belangstelling voor de demonstratie “Stop de Uitzettingen; van harte Pardon!” op paaszaterdag 10 april op De Dam. Vanuit het hele land zullen bussen worden ingezet om erbij te kunnen zijn.
Oneworld nieuwswebsite, 1 maart 2004
Dit najaar een Nederlands Sociaal Forum

GPD-dagbladen, 18 december 2003
Keer het Tij: "Eerst de massa mobiliseren"

ANP, 18 december 2003
Drieduizend mensen demonstreren tegen regering

Persbericht Keer het Tij, 15 november 2003
500 Nederlanders lopen mee in demonstatie ESF in Parijs

ANP - 9 oktober 2003
2.000 mensen bij protestactie op Beursplein Amsterdam

AMSTERDAM - Gemeentepersoneel in Amsterdam legt donderdagmiddag voor drie uur het werk neer. Met de werkonderbreking protesteren de ambtenaren tegen de plannen van het kabinet. De actie is een initiatief van Abvakabo FNV. Verscheidene FNV-bonden houden donderdag op het Beursplein een protestbijeenkomst. Het Platform Keer het Tij, vertegenwoordiger van organisaties uit politiek, kerk en maatschappij, heeft zich bij de protestactie aangesloten. De gemeente Amsterdam wil geen reactie geven op de actie. Volgens AbvaKabo FNV legden ongeveer 2000 medewerkers van de gemeente drie uur het werk neer.


Volkskrant, 22 september 2003
Enorme woede eindigt in een festival

AMSTERDAM - Punkers, huisvrouwen, WAO'ers, allochtonen en vele anderen die vrezen van het kabinet de zwaarste klappen te krijgen, trokken zaterdag in Amsterdam verbaal van leer. Meer...


Trouw, 22 september 2003
Demonstratie / Er is meer woede dan menig deskundige denkt

Met de demonstratie zaterdag in Amsterdam is de aftrap gegeven van wat volgens verschillende sprekers 'een hete herfst' van volksoproer tegen het kabinet Balkenende-II wordt. Ruim 20000 mensen liepen mee. Keer het Tij had gerekend op de helft. Meer...


AD, 22 september 2003
'Balkenende heeft geen ziel'

Naar schatting 25.000 mensen protesteerden zaterdag in Amsterdam tegen het kabinet, ruim twee keer zoveel als verwacht. Iedere demonstrant had zijn eigen redenen om de straat op te gaan. Gemene deler? ,,Oneerlijk, asociaal en onnodig.''. Meer...


GPD/Parool, 22 september 2003

Gezellig, dagje demonstreren tegen rechts

AMSTERDAM - Ongeveer 25.000 mensen hebben zaterdag in Amsterdam gedemonstreerd tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. Veel meer dan waar het organiserende actiecomité Keer het Tij op rekende. Links Nederland is boos, maar ongezellig werd het niet. Meer...


Deventer Dagblad, 22 september 2003
Deventer protest in Amsterdam

DEVENTER - Ook vanuit Deventer is zaterdag gedemonstreerd in Amsterdam. Er kwamen zo'n 25.000 mensen vanuit het gehele land protesteren tegen het kabinet Balkenende. Actiecomité Keer het Tij had de demonstratie georganiseerd en hoopte op tienduizend mensen. 'We zijn met één volle bus uit Deventer vertrokken', zegt Marie-Jose Kressin van het Platform tegen de Nieuwe Oorlog, afdeling Deventer. De SP heeft de bus geregeld. 'We zijn samen met vier bussen uit Twente richting Amsterdam gegaan. Gewoon burgers, maar ook mensen van organisaties, zoals Vluchtelingenwerk.' De demonstranten vonden het een goede bijeenkomst, met een goede sfeer. 'Er zijn gewoon veel meer mensen die er zo over denken. Dat blijkt wel', aldus Kressin.


ANP - 20 september 2003
25.000 demonstranten tegen bezuinigingen

AMSTERDAM - Ongeveer 25.000 mensen hebben zaterdag in Amsterdam gedemonstreerd tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. Dat zijn er veel meer dan waar de organisatie aanvankelijk op rekende. Actiecomité Keer het Tij verwachtte 10.000 mensen die mee zouden doen aan de manifestatie. "Het blijkt dat er een enorme woede is in dit land", verklaarde R. Danen van het actiecomité. Uit heel Nederland kwamen demonstranten naar de hoofdstad. De organisatoren hadden vanuit 25 steden speciale bussen laten rijden. De demonstratie is rustig verlopen. Meer...


ANP-bericht, 17 september 2003
Minstens 10.000 demonstranten naar Dam

DEN HAAG - Actiecomité Keer het Tij verwacht dat zaterdag minstens 10.000 demonstranten naar de Amsterdamse Dam komen om te protesteren tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. Keer het Tij is een platform van 350 organisaties waaronder politieke partijen als de PvdA, GroenLinks en de SP, maar ook afdelingen van de FNV, Milieudefensie, en reizigersorganisatie Rover. De organisatie maakte woensdag haar plannen voor zaterdag bekend. De demonstranten ontmoeten elkaar op de Dam. Daarna trekken ze in optocht door de stad, en wordt een manifestatie gehouden op het Museumplein. Sprekers zijn onder anderen de fractievoorzitters Marijnissen van de Socialistische Partij en Halsema van GroenLinks. Ook FNV-actieleider Jongerius voert het woord. Het Kamerlid Van der Ham (D66) gaat in discussie met demonstranten op het Museumplein over het onderwijsbeleid. Keer het Tij werkt aan de voorbereiding van meer protestacties. Volgens woordvoerder R.Danen is de organisatie de grootste bundeling van actiegroepen sinds jaren. Hij schat dat de achterban uit 300.000 personen bestaat.


AT5 Teletekst, 8 september 2003
Demonstratie tegen kabinet op Dam

Zaterdag 20 september zal op de Dam de eerste landelijke demonstratie tegen de plannen van het kabinet Balkenende-2 plaatsvinden. Aansluitend zal er een manifestatie op het Museumplein zijn.
De organisatie van het geheel is in handen van platform Keer het Tij, waar bijna 300 organisaties bij zijn aangesloten. Volgens het platform is dit kabinet met bezuinigingen van meer dan 15 miljard het meest asociale in de afgelopen decennia. Daarnaast wordt het buitenlandbeleid gehekeld.
Femke Halsema, Diederik Samson en Jan Marijnissen hebben toegezegd te zullen spreken tijdens de demonstratie.


Novum-nieuws site (www.nieuws.nl), 7 september 2003:
Landelijke demonstratie tegen kabinet

Bijna driehonderd organisaties die zich hebben verenigd in het platform Keer het Tij, organiseren op zaterdag 20 september een landelijke demonstratie tegen het kabinet-Balkenende. De demonstratie begint op de Dam in Amsterdam. Vanaf daar zal een wandeltocht naar het Museumplein worden gehouden. Daar vindt een afsluitende manifestatie plaats. Volgens het platform is 'dit kabinet met de enorme bezuinigingen het meest asociale in de afgelopen decennia'.
De initiatiefnemers zijn van mening dat zowel de gezondheidszorg, het onderwijs, de sociale voorzieningen en het openbaar vervoer en milieu schade wordt toegebracht. Mensen die aan de demonstratie deel willen nemen, kunnen in Groningen, Hengelo, Almelo, Den Bosch, Nijmegen, Schijndel, Tilburg en Venlo op een bus stappen vanaf de plaatselijke NS-stations. Het Platform heeft voor deze bussen gezorgd. Op de website www.keerhettij.nl staat meer informatie over de vertrektijden- en plaatsen.


E-zine DeNieuwe Omroep 7 juli 2003

Het is, denken wij, een strategische zet van Balkenende cs. om vlak voor de vakantie nog even aan te kondigen dat we de komende jaren niet alleen het wereldrecord bezuinigen gaan vestigen, maar het wereldrecord bezuinigen plus drie miljard. En het is van de ratten besnuffeld dat een bewindsman bij welzijnsorganisaties met de vakantiepost een brief in de deur laat glijden waarin hij aankondigt het mes in overheidssubsidies te zetten. Meer...


ANP, juli 2003
Eerste acties tegen Balkenende-2

DEN HAAG - Op 20 september vindt op de Dam in Amsterdam de eerste landelijke demonstratie tegen het beleid van het tweede kabinet-Balkenende plaats. Ze wordt georganiseerd door het plaform Keer het Tij, dat vorig jaar ook diverse malen demonstreerde tegen Balkenende-1. Bij het platform zijn 233 progressieve organisaties aangesloten, die samen meer dan een kwart miljoen leden hebben. Het gaat om organisaties als Milieudefensie en Rover en ook om politieke partijen als PvdA, GroenLinks en SP. Op prinsjesdag (16 september) organiseert Keer het Tij enkele kleine acties in Den Haag.


Gelderlander
'Keer Het Tij' trapt af met debat met Rutte.
Door onze verslaggever. Meer...


Trouw, 2 december 2002
Pure geschiedvervalsing dreigt in integratiedebat

De linkse partijen hebben zich veel te veel in het defensief laten dringen in de discussie over de gebrekkige integratie van minderheden. Het wordt tijd om met name de VVD veel meer aan te spreken op haar remmende invloed op het integratiebeleid van de afgelopen twintig jaar. Meer...


ALGEMEEN DAGBLAD, 2 december 2002
Balkenende maakt links actiewezen wakker

Eén verdienste kan premier Balkenende niet worden ontzegd. De vorming van zijn kabinet heeft sterk bijgedragen aan de herleving van het linkse actiewezen. Achter het platform Keer het Tij hebben zich in een half jaar tijd meer dan 200 actiegroepen verenigd. Meer...


METRO, 2 december 2002
Grote demonstratie tegen oorlog in Irak op 15 februari

Talloze Nederlandse organisaties beginnen vandaag met de voorbereiding van een grote demonstratie tegen een oorlog in Irak. Het protest wordt gehouden op 15 februari en maakt deel uit van een Europese Dag tegen Oorlog in de hoofdsteden. Meer...


ANP, 1 december 2002
Het linkse verzet roert zich weer

Premier Balkende mag de tegenstellingen tussen links en rechts dan vruchteloos noemen, links-Nederland scherpte die zaterdag in Amsterdam juist weer aan. Meer...


ANP, 12 oktober 2002

AMSTERDAM (ANP) - Het platform Keer het Tij, dat zich keert tegen enkele kabinetsplannen, houdt zaterdag 30 november een grote actieconferentie in Amsterdam. Daar moeten alternatieven op tafel komen voor enkele plannen van het kabinet. Meer...


Mediakatern De Volkskrant, 21 september 2002
Kretologie

Hè gezellig, we gaan een ouderwets hete herfst tegemoet. De regering doet haar plannen uit de doeken (bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen), de oppositie schreeuwt moord en brand (asociaal!) en de vakbeweging slijpt de messen en stelt grote sociale onrust in het vooruitzicht. Terug naar de jaren tachtig! Meer...


E-mail niewsbrief van de Nieuwe Omroep, 20 september 2002
Miljoenennota
Meer...


NRC, 18 september 2002
PvdA ongemakkelijk samen met Keer het Tij

Een jaar geleden waren ze nog vooral tegen de PvdA, nu protesteren 150 linkse organisaties samen met de sociaal- democraten tegen het 'pimpelpaars' van Balkenende. Meer...


Regionale dagbladen, 18 september 2002
'Stop meteen deze ruk naar rechts, keer het tij'

Oranjefans en actievoerders bevolkten gistermiddag het centrum van Den Haag tijdens Prinsjesdag. Elk op een eigen stek, elk met eigen denkbeelden. Fans van het koningshuis, herkenbaar aan oranje prullaria nemen plaats langs de route die de gouden koets zal rijden. Een meisje met oranje staartjes in haar blonde haar, pakt de hand van haar moeder. Opwinding alom. Meer...


ANP, 17 september 2002

De boodschap kan prinses Maxima en kroonprins Willem-Alexander nauwelijks ontgaan zijn. Vlak voordat de Gouden Koets weer terug was op paleis Noordeinde, tilde een handjevol activisten hun rode en witte hoedjes voor hen op. Op de hoedjes van papier stond de tekst Gekken aan de macht. Meer...


Indymedia, 28 augustus 2002
Campagne Keer het Tij van start

Het platform Keer het Tij is gestart met haar acties tegen de plannen van het nieuwe rechtse kabinet. Meer...


Trouw, 26 augustus 2002
Campagne tegen kabinetsplannen

DEN HAAG (ANP) - Het nieuw opgerichte platform 'Keer het Tij' begint morgen haar campagne op Het Plein in Den Haag tegen de nieuwe kabinetsplannen. De eerste publiekmanifestatie is op prinsjesdag, dinsdag 17 september. 'Keer het Tij' is een samenwerkingsverband van ruim zestig progressieve maatschappelijke organisaties, zoals Milieudefensie, SP, GroenLinks, Nederland Bekent Kleur, de Evert Vermeerstichting, ontwikkelingsorganisatie Inzet, de Jonge Socialisten, migrantenorganistie Emcemo en De Wereld Is Niet Te Koop. Meer...


NRC 1 - juli 2002
Oprichting Platform Keer het Tij
'Opkomend rechts tij noopt links tot eenheid'
Zo'n dertig linkse organisaties vergaderden zaterdag over het opkomend rechtse tij. De meeste aanwezigen waren het erover eens dat veel kiezers die op de LPF hebben gestemd eigenlijk tot de linkse achterban behoren. Meer...


VOLKSKRANT - 1 juli 2002
Links actiewezen voelt zich gesterkt door tegenwind

Wie dacht dat het linkse actiewezen in zak en as zou zitten door de rechtse revolutie die door Nederland waart, heeft het mis. De milieubeweging, de anti-globalisten en de vredesbeweging ruiken juist nieuwe kansen. Zij menen dankzij de polarisatie hun ideeën beter over het voetlicht te kunnen brengen. Ze overwegen zelfs de oprichting van een gemeenschappelijk platform. Terwijl bij de linkse politieke partijen in Den Haag malaise troef is, leek zich zaterdag in het Amsterdamse congrescentrum De Rode Hoed een nieuw elan af te tekenen. De tweehonderd stoelen tellende zaal was afgeladen met een overwegend jong publiek, dat openhartig discussieerde . Meer...