Platform Keer het Tij is een samenwerkingsverband van inmiddels meer dan 525 maatschappelijke en politieke organisaties die zich richten tegen het harde rechtse klimaat in Nederland, dat het kabinet Balkenende II stevig blijft aanwakkeren.

Sinds de oprichting in juni 2002 bundelt en versterkt Keer het Tij het groeiende verzet in onze samenleving en volgt de ontwikkelingen met argusogen. Als het nodig is, trekt het platform aan de bel en brengt tienduizenden mensen op de been. Met acties en debatten wil Keer het Tij aantonen dat progressieve maatschappelijke en politieke veranderingen niet alleen noodzakelijk, maar ook mogelijk zijn. Op Prinsjesdag 2002 protesteerden tweeduizend mensen bij de hofvijver tegen het kabinetsbeleid. Twee jaar later op 2 oktober 2004 bracht Keer het Tij 50.000 mensen bijeen op de Dam.

Breed protest

In 25 plaatsen in het land zijn lokale Keer het Tij actieplatforms opgericht.
Internationaal is Keer het Tij actief in de Andersglobaliseringsbeweging, onder andere door massale deelname aan het Europees Sociaal Forum in Parijs (2003) en Londen (2004). In Nederland stond het platform aan de wieg van het eerste Nederlands Sociaal Forum.

Versterk het verzet:

lees hier de oproep van Keer het Tij en meld je aan.
Ook lokale organisaties kunnen aansluiten.

Hoe is Keer het Tij ontstaan
en wat is er tot nu toe gebeurd?

Lees hier over oorsprong, ontwikkeling en activiteiten.