Alternatieve prinsjesdag

Keer het Tij Amersfoort komt in actie tegen de plannen van het kabinet Balkenende II. Op 21 september zal het kabinet haar plannen voor 2005 laten voorlezen door de Koningin. We hebben er weinig vertrouwen in dat Balkenende dit jaar wel met een sociale beleid zal komen en organiseren daarom onze eigen Prinsjesdag, met alternatieve troonrede en de Koude Koets-tour.

Laat je mening horen over 1 jaar Balkenende en schrijf mee aan de Amersfoortse troonrede. Geef je kritiek en lever alternatieve plannen (graag korte en kernachtige teksten met een pakkende titel). We zullen proberen alle reacties te verwerken in een krachtig oproep aan het kabinet voor een sociaal beleid.

Terwijl het kabinet bezig is om ons land in sociaal opzicht af te breken, wordt er op prinsjesdag gewoon feest gevierd, inclusief de traditionele rit in de gouden koets. Velen merken het kabinetsbeleid in de eigen portemonee en op de publieke dienstverlening wordt flink bezuinigd. Reden genoeg om de gouden koets dit jaar te vervangen door een Koude Koets. Met een tour door Amersfoorts wil Keer het Tij de gevolgen van het kille kabinetsbeleid laten zien. Wil je hier aan meewerken of heb je andere ideeŽn, laat het ons weten en kom ook in actie tegen Balkenende-II.